Υλικά
- 1/2 κιλό ψιλές φακές
- 1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνη
- 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
- 3 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
- 2 ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους χωρίς σπόρους και ζουμιά
- αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 4 κουταλιές ΕΠΕ (Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο)
- 2 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν με κόκκους (σινάπι)
Εκτέλεση
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνεις τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού, τη δάφνη και το σκόρδο.
- Προσθέτεις τις φακές και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή να μην παραβράσουν. Θέλεις τις φακές ολόκληρες!
- Οταν ετοιμαστούν, τις στραγγίζεις, τις ξεπλένεις και πετάς το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ξίδι με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέτεις λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετείς τις χλιαρές φακές σε μία σαλατιέρα και προσθέτεις τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τη σάλτσα.
- Μπορείς να τη σερβίρεις συνοδεύοντας με ένα κομμάτι τυρί και μερικές ελιές.