Υλικά
- 6 σφιχτές ντομάτες
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 πιπεριά κέρατο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μάραθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζεις το πλιγούρι σε ένα μπολ για 2-3 ώρες. Κόβεις ένα καπάκι από την πάνω μεριά της κάθε ντομάτας και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα κουτάλι.
- Προσέχεις να μη αφαιρέσεις τη σάρκα της ντομάτας που είναι γύρω από τη φλούδα για να μην τρυπήσει.
- Ρίχνεις ελάχιστο αλάτι στο εσωτερικό κάθε ντομάτας και τις ακουμπάς για λίγο ανάποδα.
- Στραγγίζεις το πλιγούρι και το τοποθετείς σε ένα μπολ. Στραγγίζεις τον τόνο, τον ξεπλένεις και τον βάζεις μέσα στο πλιγούρι.
- Προσθέτεις τον άνηθο, τον μάραθο, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα λευκά μέρη από τα κρεμμυδάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
- Προσθέτεις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Γεμίζεις τις ντομάτες με τη γέμιση αφήνοντας λίγο κενό.
- Προσθέτεις από 4 κουταλιές νερό σε κάθε γεμιστή ντομάτα και καπακώνεις με τα καπάκια που έχεις κρατήσει.
- Ψήνεις για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σερβίρεις και πασπαλίζεις με λίγο πιπέρι, ενώ αν θες προσθέτεις και από μισή κουταλιά ωμό ελαιόλαδο σε κάθε γεμιστή ντομάτα.