Γεμιστή ντομάτα με τόνο

26.08.2010

Υλικά

  • 6 σφιχτές ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μάραθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζεις το πλιγούρι σε ένα μπολ για 2-3 ώρες. Κόβεις ένα καπάκι από την πάνω μεριά της κάθε ντομάτας και αδειάζεις το εσωτερικό με ένα κουτάλι.
  • Προσέχεις να μη αφαιρέσεις τη σάρκα της ντομάτας που είναι γύρω από τη φλούδα για να μην τρυπήσει.
  • Ρίχνεις ελάχιστο αλάτι στο εσωτερικό κάθε ντομάτας και τις ακουμπάς για λίγο ανάποδα.
  • Στραγγίζεις το πλιγούρι και το τοποθετείς σε ένα μπολ. Στραγγίζεις τον τόνο, τον ξεπλένεις και τον βάζεις μέσα στο πλιγούρι.
  • Προσθέτεις τον άνηθο, τον μάραθο, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα λευκά μέρη από τα κρεμμυδάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  • Προσθέτεις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Γεμίζεις τις ντομάτες με τη γέμιση αφήνοντας λίγο κενό.
  • Προσθέτεις από 4 κουταλιές νερό σε κάθε γεμιστή ντομάτα και καπακώνεις με τα καπάκια που έχεις κρατήσει.
  • Ψήνεις για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σερβίρεις και πασπαλίζεις με λίγο πιπέρι, ενώ αν θες προσθέτεις και από μισή κουταλιά ωμό ελαιόλαδο σε κάθε γεμιστή ντομάτα.