Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 1 κομμάτι σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
- 2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 1/2 λίτρο ζωμός κότας ή νερό
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο και τη σελινόριζα. Αφήνετε για 3-4 λεπτά ακόμα. 2. Προσθέτετε το ρύζι και, όταν δείτε ότι αρχίζει να γυαλίζει, τότε το σβήνετε με κρασί. 3. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό. Ανακατεύετε συχνά, αλατοπιπερώνετε και στο τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα για να χυλώσει. Εάν θέλετε, περιχύνετε το ριζότο με λίγο ελαιόλαδο λίγο πριν βράσει.