Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 5 μέτρια κολοκύθια
- 300 γραμμ. ανθότυρο
- 3 αβγά
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνετε τη φόρμα της τάρτας ή το ταψάκι που θα την ψήσετε και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας (καλύτερη είναι μια στρογγυλή φόρμα τάρτας, που να έχει περίπου 4-5 εκατοστά ύψος, γιατί θα φουσκώσει). Στρώνετε όμορφα τη σφολιάτα στον πάτο και στα τοιχώματα. 2. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε με το λάδι για λίγο σε ένα τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν και να πιουν όλο το ζουμί τους. 3. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο, το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σας, τα αβγά και το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια τα ρίχνετε πάνω στη σφολιάτα. 4. Μπορείτε να διακοσμήσετε με ροδέλες από κολοκύθι, για να είναι όμορφη η τάρτα, αλλά, αν βιάζεστε, δεν είναι προφανώς απαραίτητο. 5. Την ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν η σφολιάτα και τα αβγά. Σημείωση: Αν δεν θέλετε να την κάνετε ελαφριά, μπορείτε να βάλετε άλλα τυριά, όπως φέτα, μανούρι ή μείγμα από άσπρα και κίτρινα τυριά, καθώς και μπέικον. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος.