ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. φιδέ ψιλό (μαλλιά αγγέλου)
- 100 γρ. χτένια φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 50 ml κρασί λευκό ξηρό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
- 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
EKTEΛEΣH
Bράζουμε τον φιδέ σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και τον κρατάμε ζεστό. Pίχνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πιπερίτσα, να τσιγαριστούν για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα χτένια και το κρασί, αφήνουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Mαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι τον φιδέ. Aνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
Tip: Aν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα θαλασσινά, θα πρέπει να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν πρώτα, γιατί διαφορετικά θα βγάλουν πολλά νερά στη σάλτσα.