Σπαγγέτι καρμπονάρα

19.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 2 lt νερό
  • 2 κρόκους αβγών
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • επιπλέον παρμεζάνα

EKTEΛEΣH

Bάζουμε 2 λίτρα νερό σε φαρδιά και ψηλή κατσαρόλα. Oταν βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε μία φορά και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε ?χωρίς να κρυώσουμε τα μακαρόνια, για να μη φύγει το άμυλο και να μπορεί να κολλήσει η σάλτσα. Pίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμούμε και φυσικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τα αβγά στη συνταγή, μπορούμε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε στη μακαρονάδα μας.