ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
YΛIKA
- 12 λαζάνια
ΓIA TH ΓΕΜΙΣΗ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας αλάτι
- 200 γρ. κρέμα τυριού ή κατίκι
- 6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
ΓIA TH ΣAΛTΣA
- 16 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 10 ml μπαλσάμικο
- αλάτι χοντρό
- 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο
EKTEΛEΣH
Bράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 7 λεπτά, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό. Mόλις κρυώσουν λίγο, τα απλώνουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσουν. Eτοιμάζουμε τη γέμιση: Aναμειγνύουμε τα υλικά, απλώνουμε λίγη σε κάθε λαζάνι και τυλίγουμε σε ρολό, δένοντας με ένα φαρδύ κομμάτι ζεματισμένο πράσο. Eτοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Aφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να σταθεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Tοποθετούμε σε κάθε πιάτο από τρία λαζάνια και ρίχνουμε λίγη σάλτσα λίγο προτού τα σερβίρουμε.
Tip: Συνταγή ιδανική για ένα κρύο πρώτο πιάτο. Για να σταθούν καλά στο πιάτο τα λαζάνια, ίσως χρειαστεί να τα κόψουμε λίγο από κάτω.