Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. Βιτάμ
- 1 φλιτζ. γάλα
- 6 αβγά
- 3 φλιτζ. αλεύρι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 1/2 κουταλιά μπέικιν-πάουντερ
Για το γλάσο:
- 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές Βιτάμ
Τι κάνουμε:
Κρατάμε μια κουταλιά Βιτάμ για να αλείψουμε τα φορμάκια και βάζουμε το υπόλοιπο, μαζί με τη ζάχαρη, στο μπολ του μίξερ.
Τα χτυπάμε καλά, στην υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα και κατόπιν κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και το ξύσμα πορτοκαλιού, μέχρις ότου αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα των αβγών.
Κατόπιν ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν τα υλικά μας ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα, οπότε σταδιακά χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και το κλείνουμε.
Αλείφουμε μικρά φορμάκια του κέικ με το Βιτάμ που έχουμε κρατήσει, μετά τα αλευρώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 30 λεπτά περίπου.
Για να είμαστε σίγουροι ότι τα κέικ έχουν ψηθεί, βυθίζουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι στο κέντρο τους, αν βγει καθαρό και στεγνό είναι έτοιμα. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και στη συνέχεια ρίχνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ξεφορμάρουμε τα κεκάκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αντί για σοκολάτα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.