Τάρτα με μήλα

30.06.2009
Η πιό νόστιμη και πρωτότυπη τάρτα.

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8 μήλα σκληρά
  • 1 πακετάκι Βιτάμ
  • 1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη μαύρη
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές κόρν φλάουερ
  • 1 ποτηράκι μπράντι
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε δυο κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μπράντι και τα αφήνουμε για 1 ώρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλικό χερούλι, λιώνουμε το βιτάμ μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου το μείγμα πάρει ένα ανοικτό καφέ χρώμα και γίνει καραμέλα.

Κατόπιν ρίχνουμε στο τηγάνι τα μήλα και τα ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να κολλήσει η καραμέλα επάνω τους.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε επάνω από τα μήλα, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, τα καρύδια και τις σταφίδες.

Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας το φύλλο της σφολιάτας και το απλώνουμε προσεκτικά, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού, φροντίζοντας παράλληλα να γυρίσουμε τις άκρες του φύλλου προς το εσωτερικό του.

Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρις ότου το φύλλο της σφολιάτας φουσκώσει και ροδίσει.

Μόλις η τάρτα ετοιμαστεί, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 8-10 λεπτά και τη σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε και με παγωτό.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ