Πριν από 17 χρόνια, «Τα Μυλέλια» ξεκίνησαν να καλλιεργούν όψιμα στάρια, που η αργή ωρίμανση τους χαρίζει άρωμα και γεύση. Επειτα, παίρνουν τον δρόμο για τον αναπαλαιωμένο νερόμυλό τους, των 305 ετών. Οι βαριές μυλόπετρες, με τη δύναμη του νερού, θα αλέσουν με παραδοσιακό τρόπο το αλεύρι. Στα μικρά ζυμωτήρια, τα ζυμαρικά θα πάρουν σχήμα και γεύσεις. Αγνά υλικά, φρέσκα αβγά, λαχανικά στον ατμό, βότανα και φρεσκοκομμένα μυρωδικά θα τονίσουν τα ζυμαρικά με απίθανες γεύσεις.
Στη συνέχεια, ερχεται η σειρά της ξήρανσης. Σε αυτήν τη φάση, τα ζυμαρικά αναπαύονται ηδονικά πάνω σε ειδικές σίτες και στεγνώνουν φυσικά με τον αέρα και μόνο. Τα λαχταριστά ζυμαρικά «Τα Μυλέλια» ξεχωρίζουν από τη γεμάτη γεύση τους, τα αρώματα, τα σχήματα και τη θρεπτική αξία τους. 3
Πολύχρωμα ζυμαρικά με φρέσκο σολομό και κάππαρη
Υλικά
- 250 γρ. κύματα ζυμαρικών «Τα Μυλέλια» με λαχανικά
- 2 φιλέτα φρέσκου σολομού, πλυμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κύβους
- 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
- 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα horseradish ή καυτερό ραπάνι τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Παράλληλα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα και προσθέτουμε τον σολομό. Ρίχνουμε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και το κρασί και αχνίζουμε τον σολομό για 3-4 λεπτά φροντίζοντας να ψηθεί, αλλά να μην σκληρύνει. Επειτα, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και στον ζωμό που έχει μείνει προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Μόλις πάρουν βράση, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κάππαρη, πιπέρι και το γάλα, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σάλτσα horseradish ή το ραπάνι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά. Οταν πάρουν μια βράση, τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα, βάζουμε από πάνω τον σολομό και σερβίρουμε αμέσως.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 άτομα
ΒΑΦΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη