Τι έχουμε:
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1/2 πακετάκι βιτάμ
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 4 αβγά
- 1/2 φλιτζ. μέλι
- 1/2 φλιτζ. κόκκινα βατόμουρα
- αλάτι στη μύτη από το κουταλάκι
- μοσχοκάρυδο στη μύτη από το κουταλάκι
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, τα αβγά, το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε καλά, έως ότου γίνουν ένας ομοιογενής πηχτός χυλός.
Σε ένα στρογγυλό, αντικολλητικό τηγανάκι, με μεταλλική χειρολαβή, βάζουμε μια κουταλιά από το βιτάμ, το αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, να λιώσει και κατόπιν ρίχνουμε τόσο χυλό, όσο χρειάζεται για να φτάσει μέχρι τη μέση του τοιχώματος του τηγανιού.
Μόλις βάλουμε το χυλό, φροντίζουμε να κουνήσουμε το τηγάνι, ώστε αυτός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια, βάζουμε το τηγανάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρις ότου η ζύμη φουσκώσει και αποκτήσει ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και τοποθετούμε το πανκέικ σε μια πιατέλα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό, φροντίζοντας να τοποθετούμε τα έτοιμα πανκέικς το ένα επάνω στο άλλο.
Μόλις ετοιμαστούν όλα, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, τα γαρνίρουμε κατόπιν με τα βατόμουρα, τα περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορούμε να ετοιμάσουμε το χυλό από την προηγούμενη μέρα, να τον σκεπάσουμε καλά και να τον διατηρήσουμε στο ψυγείο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Πορτοκαλάδα.