Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 πακέτο βιτάμ από το ψυγείο
- 2 αβγά
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζ. βατόμουρα
- 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Τι κάνουμε:
Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και τον προθερμαίνουμε στους 180οC.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν-πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Πλένουμε πολύ καλά τα βατόμουρα.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το βιτάμ σε πολύ μικρούς κύβους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα από το αλεύρι, μαζί με τα μισά βατόμουρα και το ξύσμα λεμονιού.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά, με ένα πιρούνι, τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Φτιάχνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά.
Με το πιρούνι, ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρις ότου αναμειχθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Κατόπιν, πασπαλίζουμε μια επιφάνεια με αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μερικές φορές προσθέτοντας τα υπόλοιπα βατόμουρα και πατάμε τη ζύμη ελαφρά με την παλάμη μας, ώστε να σχηματίσουμε ένα τετράγωνο, πάχους 3 εκατ. και πλευράς 15 εκατ. περίπου.
Αλευρώνουμε τη λάμα ενός μαχαιριού και κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα τετράγωνα, 5 εκατ. περίπου. Στη συνέχεια, κόβουμε τα μικρά τετράγωνα, διαγωνίως, σχηματίζοντας έτσι τρίγωνα.
Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζουμε τα τρίγωνα και τα ψήνουμε, για 20-25 λεπτά περίπου, έως ότου φουσκώσουν και πάρουν χρυσό-καφέ χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα μάφινς σε μια συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν.
Σερβίρουμε και με άλλα είδη μάφινς.
Συμβουλή
Δεν ανακατεύουμε τα υλικά πολύ δυνατά, γιατί το πολύ ανακάτεμα-ζύμωμα, καθώς και το πολύ ψήσιμο, κάνουν τα μάφινς στεγνά και σκληρά.
το κατάλληλο συνοδευτικό Καφές εσπρέσο.