Ροδάκινο μαρέγκα

29.06.2009

Υλικά (για2 ή 4 άτομα):

  • 4 ροδάκινα φρέσκα ή κονσέρβα
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 4 κουταλιές φρουκτόζη
  • 60 γρ. αμύγδαλα κομμένα και ελαφρώς κουβουρντισμένα

Διαδικασία

Αν τα ροδάκινα είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα δύο βγάζοντας το κουκούτσι.

Φτιάχνουμε μια μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τη φρουκτόζη, με ένα χτυπητήρι ή ένα μίξερ χειρός. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη και σφιχτή όταν γυρίζοντας ανάποδα το σκεύος θα παραμένει κολλημένη στα τοιχώματά του

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Σε ένα σκεύος για φούρνο τοποθετούμε τα μισά ροδάκινα σαν κούπες, λίγη μαρέγκα μέσα στην κοιλότητα του κουκουτσιού.

Φουρνίζουμε για 10 λεπτά. Οταν ροδίσει η μαρέγκα, βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

Σερβίρουμε το γλυκάκι μας κρύο.

Εφόσον τα ροδάκινα είναι κομπόστα, το γλυκό δεν μπαίνει στον φούρνο. Καψαλίζουμε τη μαρέγκα του με ένα φλόγιστρο ζαχαροπλαστικής, πασπαλίσουμε με αμύγδαλο και σερβίρουμε.