«Οι ρυθμοί της ζωής έχουν αλλάξει... Ολα γίνονται γρήγορα. Οι άνθρωποι έχουν χάσει την επαφή με το σωστό φαγητό.
Ο περιορισμένος χρόνος οδηγεί σε έτοιμα γεύματα, χωρίς βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά... Η μαγειρική είναι τρόπος ζωής, ό,τι τρώμε είμαστε... Ας αλλάξουμε...»
Η Μαρία Αραμπατζή, ο Δημήτρης Σταρόβας, οι οικοδεσπότες της εκπομπής «Νηστικό αρκούδι» μαζί με τον διατροφολόγο Φαίδωνα Λίνκμπερτ μας αποκαλύπτουν μικρά μυστικά για να τρεφόμαστε σωστά και μας προτείνουν δύο δικές τους συνταγές.
Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, ο οργανισμός δεν πρέπει να στερείται τίποτα, πρέπει να γεύεται τα πάντα με μέτρο διαφορετικά η στέρηση μπορεί να γίνει εμμονή και να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Πέντε με έξι γεύματα, τα τρία βασικά και διάφορα σνακ όπως φρούτο, γιαούρτι, κ.ά. είναι αρκετά, λέει ο κ. Λίνκμπερτ.
Ανάμεικτη σαλάτα φασολιών
Υλικά (για 4 άτομα):
- 150 γρ. φασόλια άσπρα
- 150 γρ. φασόλια κόκκινα
- 3 κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
- 1 κουταλιά φρέσκος μαϊντανός
- 150 γρ. πράσινη γαλλική σαλάτα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης χωρίς κουκούτσια
- 1/2 αγγούρι
- 200 γρ. άπαχη βραστή γαλοπούλα
- 2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός
Για το dressing:
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά ξίδι κρασιού ή βαλσαμικό
- 1 σελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι μουστάρδας γαλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό και τα σουρώνουμε. Τα φυλάμε. Βράζουμε και το φιλέτο γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο βραστό νερό, 2 φύλλα δάφνη και μια σκελίδα σκόρδο. Οταν κρυώσει το κρέας, το κόβουμε σε κύβους.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα δύο είδη φασολιών, προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Σε άλλο μικρό μπολ αναμειγνύουμε λάδι, ξίδι, λίγη μουστάρδα και τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αυτό το dressing πάνω στα φασόλια. γΚόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις ρίχνουμε στη σαλάτα.
Κόβουμε το αγγούρι σε μικρούς κύβους και όλα τα άλλα υλικά με την πράσινη γαλλική σαλάτα, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.