Τι έχουμε:
- 10 πιπεριές Φλωρίνης
- 2-3 κουταλιές βιτάμ
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 λαδόκολλα
Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό φέτα
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γραμ. σιμιγδάλι
- 2 αβγά
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαιράκι, προσέχοντας να μην ανοίξουν. Στη συνέχεια βγάζουμε τα σπόρια τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει ελαφρά, ρίχνουμε τα αβγά, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε. Μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια, τρίβουμε μέσα στο κατσαρολάκι τη φέτα, διαλύοντάς την με τα δάχτυλα μας και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει το τυρί και γίνει το μείγμα κρέμα.
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα, την αλείφουμε με βιτάμ, βάζουμε τις γεμιστές πιπεριές, τη μια δίπλα στην άλλη και τις περιχύνουμε με το λάδι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά περίπου, έως ότου η φλούδα τους μαραθεί.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε τις πιπεριές περιχύνοντάς τες με το λάδι τους.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση πικάντικο λουκάνικο, κομμένο σε κομματάκια.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινη Μαντηλαριά.