Τι έχουμε:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κρεμμύδια
- 3 κουταλιές βιτάμ
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα:
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και τις αφήνουμε, για 2 ώρες περίπου, μέσα σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό, ώστε να ξεπικρίσουν.
Κατόπιν τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να στραγγίξουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από το κέντρο τους, δημιουργώντας μια λακκουβίτσα. Τη σάρκα που αφαιρέσαμε την τρίβουμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να σοταρισθεί για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και αφήνουμε τα υλικά να σοταρισθούν για 2-3 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώστε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 5-6 λεπτά, έως ότου σωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών. Κατόπιν περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το λάδι και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα, πασπαλισμένες με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συμβουλή
Για περισσότερο χρώμα, μπορούμε να βάλουμε όλα τα χρώματα πιπεριάς!
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο, Νάουσα.