Τι έχουμε:
- 1 πακέτο φύλλο για πίτα
- 2-3 στήθη από κοτόπουλο
- 3-4 καρότα
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 1 αβγό
- 5 κουταλιές βιτάμ για το άλειμμα
- Για τη σιμιγδαλένια κρέμα:
- 1/2 κιλό γάλα
- 100 γραμ. σιμιγδάλι
- 2 αβγά
- 1 φλιτζ. τυρί τσένταρ αμερικάνικο
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα στήθη από το κοτόπουλο και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, έως ότου ασπρίσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να στραγγίξουν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, ρίχνουμε τα αβγά, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν, ρίχνουμε το τσένταρ τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει το τυρί και το μείγμα γίνει ομοιογενές. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα καρότα, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα τρίψουμε στον τρίφτη.Ανακατεύουμε με μια κουτάλα, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ και στρώνουμε έναένα τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντάς τα και αυτά με βιτάμ. Κατόπιν βάζουμε το μείγμα του κοτόπουλου, φροντίζοντας να το απλώσουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικού του ταψιού και με ένα πινέλο, τις αλείφουμε ελαφρά με λιωμένο βιτάμ.
Κατόπιν στρώνουμε επάνω από το μείγμα τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα και αυτά με βιτάμ και τα κόβουμε ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού. Στη συνέχεια, πιέζουμε τις άκρες των επάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν καλά με τις γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το γάλα και το αβγό χτυπημένα και τη χαράσσουμε.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 45 λεπτά, έως ότου η πίτα ροδίσει.
Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.
Συμβουλή
Εάν θέλουμε, μπορούμε αντί για τσένταρ, να χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο με απαλό άρωμα και μέτριο σώμα.