Τι έχουμε:
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- Για την σάλτσα:
- 1/2 φλιτζ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
- 2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1 κουταλιά βιτάμ
- 1/4 φλιτζ. κουκουνάρια
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φλούδες παρμεζάνας
- φύλλα μαϊντανού
- κόκκους κόκκινου πιπεριού
Τι κάνουμε:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Πλένουμε, σκουπίζουμε τα φύλλα του μαϊντανού και ξεφλουδίζουμε το σκόρδο. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα του μαϊντανού μαζί με τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το λάδι, έως ότου πολτοποιηθούν και γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πεκορίνο, το βιτάμ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βάζουμε το σπαγγέτι μαζί με το λάδι, τα βράζουμε για 5-6 λεπτά (εάν τα θέλουμε «αλντέντε» ή αλλιώς ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε καλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε το σπαγγέτι σε πιάτα, γαρνιρισμένο με κόκκους πιπεριού, φλούδες παρμεζάνας και φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα κάποια άλλη στιγμή, τη βάζουμε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε λίγο λάδι ελιάς και τη συντηρούμε στο ψυγείο.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.