Λυθρίνι με ψητά λαχανικά

04.06.2009
Ο,τι καλύτερο για αυτούς που λατρεύουν την υγιεινή διατροφή!

Τι έχουμε:

  • 1 λυθρίνι μεγάλο
  • 5 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 4 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε το λυθρίνι από τα λέπια και με ένα μαχαιράκι το κόβουμε κατά μήκος της κοιλιάς του και αφαιρούμε τα εντόσθια.

Στη συνέχεια το πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατίζουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε σχήμα κυδωνάτο και τις αλατίζουμε.

Πλένουμε και χοντροκόβουμε το μαϊντανό και το σέλινο.

Βάζουμε το ψάρι σε ένα ταψί και στρώνουμε γύρω του τις πατάτες, το σέλινο και το μαϊντανό. Τα περιχύνουμε με το λάδι, βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε τα ψητά λαχανικά:

Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε λωρίδες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε και αυτά σε λωρίδες. Βάζουμε ένα τηγάνι-γκριλ σε μέτρια φωτιά και περνάμε όλη την επιφάνειά του με την καθαρισμένη σκελίδα του σκόρδου, ώστε να αφήσει το άρωμά του. Κατόπιν ρίχνουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει, βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και τα καρότα και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, έως ότου μαραθούν.

Στρώνουμε τα ψητά λαχανικά σε μια πιατέλα, από πάνω βάζουμε τις πατάτες, το σέλινο και το μαϊντανό, ακουμπάμε επάνω τους το ψάρι και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε αντί για λυθρίνι να χρησιμοποιήσουμε φαγκρί.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαντινεία.