Κουνέλι με κάρυ

04.06.2009
Πικάντικος μεζές!

Τι έχουμε:

  • 1 κουνέλι (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια κάρυ
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ρύζι:

  • 1 1/2 φλιτζ. ρύζι
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλιά λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 κλωναράκια μαϊντανό

Τι κάνουμε:

Κόβουμε το κουνέλι σε κομμάτια, το πλένουμε καλά και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι με το βιτάμ και μόλις ζεσταθούν, βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε και τα σοτάρουμε έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια από το κουνέλι και τα σοτάρουμε καλά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ώστε να εξατμισθεί το αλκοόλ, πασπαλίζουμε τα κομμάτια με το κάρυ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τελευταίο ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, έως ότου μαλακώσουν τα κομμάτια από το κουνέλι.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα κομμάτια από το κουνέλι.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το αλάτι και το λάδι. Μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε το καπάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, για 4-5 λεπτά, ούτως ώστε να τραβήξει η πετσέτα τους υδρατμούς από το ρύζι.

Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα, βάζοντας πρώτα το ρύζι, από πάνω τα κομμάτια από το κουνέλι και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Συμβουλή

Για να γίνει πιο μαλακό το κουνέλι, μπορούμε να το μαρινάρουμε, βάζοντάς το από την προηγούμενη μέρα, σε ένα μείγμα από λάδι και κρασί.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο, Νεμέα παλαιωμένη.