Λικέρ ροδάκινο

28.09.2011

Υλικά

  • 1 γυάλινο βάζο του 1 κιλού
  • 5 ροδάκινα
  • Ζάχαρη
  • Κονιάκ

Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε στο βάζο μέχρι να καλύψουν τη μέση.

2. Ρίχνετε τη ζάχαρη μέχρι να γεμίσει όλο το βάζο και στο τέλος συμπληρώνετε ρίχνοντας το κονιάκ μέχρι να καλύψει τη ζάχαρη και τα ροδάκινα.

3. Αφήνετε στον ήλιο το βάζο, ανακατεύοντας κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.

4. Έπειτα από 40 μέρες το λικέρ είναι έτοιμο. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε ένα ξυλάκι κανέλα ή ένα ξυλάκι γαρίφαλο.