Υλικά
- 1 κιλό βερίκοκα
- 3 λεμόνια
- 1,4 κιλά ζάχαρη
- Χυμός ενός λεμονιού (όχι πάνω από 2 κουτ. σούπας)
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά, ανοίγετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα βερίκοκα και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα εναλλάξ με στρώσεις από ζάχαρη.
2. Τα αφήνετε σκεπασμένα όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα ρίχνετε στην κατσαρόλα το ξύσμα του ενός λεμονιού και την κανέλα.
3. Ξύνετε τα άλλα δύο λεμόνια και πετάτε το εσωτερικό τους, κρατώντας μόνο την άσπρη φλούδα.
4. Την κόβετε σε μικρά κομμάτια και τη βράζετε σε καυτό νερό για 5-6 λεπτά.
5. Στραγγίζετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για δεύτερη φορά.
6. Ρίχνετε τα ζεματισμένα κομμάτια στην κατσαρόλα με τα βερίκοκα προσθέτοντας νερό.
7. Βράζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για να μην ξεχειλίσει. Ξαφρίζετε αν βγάλει πολύ αφρό. Την αφήνετε άλλη μια μέρα να βγάλει τα υγρά της.
8. Την ξαναβράζετε μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
9. Στο τέλος ρίχνετε το χυμό του λεμονιού. Όταν κρυώσει, τη βάζετε σε βάζα και τη φυλάτε στο ψυγείο.