Γλυκό κεράσι

15.06.2011

Υλικά

  • 2 κιλά κεράσια
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πλένετε τα κεράσια και τα στραγγίζετε καλά σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν.

2. Αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει από τα κεράσια.

3. Σκεπάζετε τα κεράσια με τη ζάχαρη και τα αφήνετε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.

4. Βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λίγο πριν το κατεβάσετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

5. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

6. Στο διάστημα αυτό κουνάτε 5-6 φορές την κατσαρόλα ανακατεύοντας το γλυκό. Έτσι, τα κεράσια φουσκώνουν και γίνονται μεγαλύτερα.