Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κιλό αρνίσιο κιμά
- 3 φέτες ψίχα ψωμί του τοστ
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρή ντομάτα
- 1 αβγό
- 4-5 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
- 4-5 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλάκι πιπέρι
- 1 κουταλάκι μαϊντανό
- ξύλινα καλαμάκια
- αλάτι
Για τη σος πάπρικας:
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Light
- 2-3 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά και την ψίχα του ψωμιού, αφού πρώτα τη μουσκέψουμε και τη στραγγίξουμε καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, τον μαϊντανό, την ντομάτα τριμμένη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και πλάθουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας έως ότου γίνουν μια μαλακή, ομοιογενής ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη του κιμά από το ψυγείο, την πλάθουμε ξανά και την ανοίγουμε, πάνω σε μια επιφάνεια, σε παραλληλόγραμμο σχήμα, πάχους 2 εκατοστών.
Βάζουμε στη ζύμη τα ξύλινα καλαμάκια, από το πλάι, αφήνοντας τόση απόσταση μεταξύ τους, όση χρειάζεται για κάθε κεμπάπ και στη συνέχεια κόβουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος για να χωρίσουμε τη ζύμη σε σουβλάκια.
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ, που έχουμε πάνω στη φωτιά, βάζουμε τα σουβλάκια και τα αφήνουμε μέχρι να κάνουν κρούστα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν βάζουμε τα σουβλάκια σε μια σχάρα, αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την πάπρικα με τη μαγιονέζα Hellmanns Light, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις τα κεμπάπ ψηθούν, τα βγάζουμε από τα καλαμάκια και τα σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με τη σος μαγιονέζας.
Συμβουλή
Αν βρέξουμε τα καλαμάκια μισή ώρα πριν τα βάλουμε σο φούρνο δεν καίγονται.
Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο, Νεμέα παλαιωμένη.