Τι έχουμε:
- 1 σφυρίδα σε φέτες
- 10 μανιτάρια
- 2 πράσινες πιπεριές
- αλάτι
- ξύλινα καλαμάκια
Για τη σος:
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Light
- 5 πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κουταλιές βιτάμ
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάρα:
- 7 κουταλιές λάδι ελιάς
- το χυμό από 1 λεμόνι
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 3 φύλλα δάφνης
Για το γαρνίρισμα:
- ντοματάκια Σαντορίνης
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τις φέτες της σφυρίδας, τις αλάτίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, τη δάφνη, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι χοντροκομμένα, για να μαριναριστούν.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε τις φέτες του ψαριού και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια τους και αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Περνάμε σε κάθε καλαμάκι εναλλάξ, 1 κομμάτι από το ψάρι, ένα κομμάτι πιπεριάς, ένα μανιτάρι και συνεχίζουμε, έως ότου γεμίσει το καλαμάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα καλαμάκια, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε τα ψαροσουβλάκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ για περίπου 30 λεπτά, έως ότου τα ψαροσουβλάκια ροδίσουν, φροντίζοντας να τα γυρίζουμε, από όλες τις πλευρές ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σος. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε στη μέση. Τις ψήνουμε πάνω σε καυτό μάτι κουζίνας, ώστε να μαραθεί η φλούδα τους και να βγαίνει εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ, έως ότου γίνουν πολτός. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βιτάμ, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις λιωμένες πιπεριές, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Light και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε τα ψαροσουβλάκια με τη σάλτσα και γαρνίρουμε τα πιάτα με ντοματάκια Σαντορίνης.
Συμβουλή
Δεν μαρινάρουμε τη σφυρίδα πάνω από μία ώρα για να μη χάσει την ωραία γεύση της!
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό, Μαλαγουζιά.