Αβγά αλά γαλλικά

25.06.2009
Ενα ορεκτικό που η μια γεύση συμπληρώνει την άλλη!

Τι έχουμε:

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Light
  • 150 γραμ. τυρί ροκφόρ
  • 5-6 φύλλα μαρουλιού
  • 6-7 φύλλα κινέζικου μαρουλιού
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα αβγά και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 10 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια, κάτω από τρεχούμενο νερό, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ, έως ότου γίνει αλοιφή, προσθέτουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Light και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.

Πλένουμε τα φύλλα από το κινέζικο μαρούλι, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε με τα δάχτυλά μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μείγμα μαγιονέζας-ροκφόρ, προσθέτουμε το θυμάρι και τα ανακατεύουμε.

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα σκουπίζουμε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα στρώνουμε σε μια σαλατιέρα.

Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα το μείγμα της μαγιονέζας Hellmanns Light μετά βάζουμε τα αβγά, κομμένα στη μέση, γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο έντονη τη γεύση της σάλτσας προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Μαντινείας.