Τι έχουμε:
- 5 πατάτες
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Light
- 1 κρεμμύδι μικρό ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κουταλιές ξίδι
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- κόκκους πιπεριού
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και χωρίς να τις καθαρίσουμε, τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, για μισή ώρα. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, πράγμα που μπορούμε να το διαπιστώσουμε αν τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βγάζουμε τις πατάτες από το νερό, τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την καθεμιά σε έξι κομμάτια.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ ή σε μια σαλατιέρα, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα περιχύνουμε με το ξίδι και αφήνουμε, μέχρι οι πατάτες να απορροφήσουν το ξίδι.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, πλένουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβουμε και τα δύο υλικά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες.
Κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα Hellmanns Light και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα, προσεχτικά όμως, για να μη σπάσουν οι πατάτες.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, πασπαλίζουμε την πατατοσαλάτα με το πιπέρι και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ως συνοδευτικό σε κρεατικά ή ψάρια.
Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την πατατοσαλάτα με γλυκιά πάπρικα.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ροδίτης.