Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό γαρίδες Νο1
- 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Light
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές βιτάμ
Για το γαρνίρισμα:
- 1 πράσινη πιπεριά
- φύλλα μαρουλιού
Τι κάνουμε:
Αφαιρούμε το κεφάλι από τις γαρίδες καθώς επίσης με ένα μυτερό μαχαιράκι το λεπτό έντερό τους. Κατόπιν τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μπλέντερ έως ότου γίνει αλοιφή.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τις γαρίδες να βράσουν, έως ότου εξατμισθεί το αλκοόλ.
Κατόπιν, κατεβάζουμε τις γαρίδες από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ρίχνουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Light, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα σκουπίζουμε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα.
Βάζουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαγιονέζας επάνω στα φύλλα του μαρουλιού, γαρνίρουμε με κομματάκια πιπεριάς και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Εάν δεν μας αρέσει το κρεμμύδι ανακατεύουμε μόνο τις γαρίδες με τη μαγιονέζα Hellmanns Light, αφού πρώτα τις βράσουμε!
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό αρωματικό, Ντεμπίνα Ηπείρου.