Τάκος με πικάντικη σάλτσα

28.05.2009
Μυρωδιά Μεξικού!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο τάκος
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές βιτάμ
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 2-3 φύλλα μαρουλιού
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 ντομάτες
  • 10 μανιτάρια

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι λευκό πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το μαρούλι, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και κατόπιν τα ψιλοκόβουμε.

Πλένουμε το στήθος του κοτόπουλου, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει βάζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου μαζί με τα μανιτάρια και αφήνουμε να σοταριστούν, έως ότου ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, καθώς και το κεφαλοτύρι, αφού πρώτα το κόψουμε σε κύβους μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί και το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με τη μαγιονέζα Hellmanns Real, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα της μαγιονέζας μέσα στο μπολ με το κοτόπουλο και τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρουμε τα τάκος, τα ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, κατόπιν βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, γεμίζουμε κάθε τάκος με 2-3 κουταλιές από τη γέμιση και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Για αυθεντικά μεξικάνικη γεύση χρησιμοποιούμε και κόκκινα φασόλια!

το κατάλληλο κρασί Λευκό Μαντινείας.