Σάντουιτς γραφείου

30.07.2013
Για να τρώμε με στυλ ακόμα και στο γραφείο!

Τι έχουμε:

  • 1 φιλέτο ψάρι γλώσσα
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ με σουσάμι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 5 κουταλιές βιτάμ
  • 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • φύλλα ρόκας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λευκή λαδόκολλα
  • σπάγκος

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τη γλώσσα, την κόβουμε σε 3 κομμάτια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αβγό, μαζί με 2 κουταλιές νερό, βουτάμε στο αβγό τα κομμάτια της γλώσσας και κατόπιν τα πανάρουμε με τη φρυγανιά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει, βάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια της γλώσσας και τα σοτάρουμε, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις σοταρισθούν, τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε το ψωμί του χάμπουργκερ οριζοντίως στη μέση και αλείφουμε την εσωτερική πλευρά και των δύο κομματιών με μαγιονέζα Hellmanns Real.

Κατόπιν βάζουμε στο κάτω κομμάτι πρώτα τα φύλλα της ρόκας, επάνω στη ρόκα ένα κομμάτι από τη γλώσσα και κλείνουμε το σάντουιτς με το επάνω κομμάτι του ψωμιού.

Προκειμένου να το πάρουμε μαζί μας, το τυλίγουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το δένουμε με το σχοινάκι σε πακέτο.

Συμβουλή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολομό αντί για γλώσσα.

το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα.