Ανθρωποι που σε ταξιδεύουν στον πολιτισμό και την ιστορία σε υποδέχονται στο εστιατόριο «Τσουγκρί» του ηθοποιού μα πάνω απ όλα Κρητικού Γιώργου Παρτσαλάκη.
Βλέπεις στον χώρο να κυριαρχούν κρητικές φιγούρες, όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Μάνος Κατράκης και ο Νίκος Ξυλούρης. Αλλωστε ο ίδιος μας λέει πως το φαγητό είναι πολιτισμός.
Τσουγκρί στην κρητική διάλεκτο σημαίνει άγριος βράχος. Τα πιάτα είναι στηριγμένα στην κρητική κουζίνα. Δεσπόζει το αρνί, το κατσίκι και κυρίως το εύγευστο ελαιόλαδο.
Η αφορμή να δημιουργήσει το εστιατόριο, όπως μας εξομολογήθηκε ο Γιώργος Παρτσαλάκης, ήταν μια επίσκεψη στο πατρικό του στην Κρήτη. Εκεί είχε την ευκαιρία να ψήσει στον φούρνο με ξύλα που είχε φτιάξει ο πατέρας του το 1950 και να θυμηθεί υπέροχες γεύσεις.
Ο Γιώργος Παρτσαλάκης μας λέει ότι του αρέσει η παρέα και η σωστή φιλοξενία, τον ενδιαφέρει να περνάει καλά ο άλλος. Οταν δεν είναι στο θέατρο ή δεν έχει γυρίσματα, είναι στο «Τσουγκρί» και ενδιαφέρεται για τον κόσμο να περάσει καλά.
Και η συνταγή που προτείνει ο Γιώργος Παρτσαλάκης:
Κουνέλι ριγανάτο
Υλικά:
Εκτελεση: