Υλικά:
- 1,2 κιλό κατσίκι
- 0,6 κιλό σταμναγκάθι
- 0,3 κιλό κρεμμύδι ξερό
- 160 ml ελαιόλαδο
- 200 ml κρασί λευκό
- 100 ml χυμό λεμονιού
- 3 τεμάχια αβγά
- Κατά προτίμηση αλάτι - πιπέρι λευκό
Εκτελεση:
- Σοτάρουμε το κατσίκι με το ελαιόλαδο ελαφρά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό να γλασάρει.
- Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε για λίγο το σταμναγκάθι, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
- Οταν το κρέας έχει σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε το σταμναγκάθι και τελειώνουμε το ψήσιμο.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο φαγητό το λεμόνι και φτιάχνουμε το αβγολέμονο με το γνωστό τρόπο.