Κατσικάκι με σταμναγκάθι

09.07.2009

Υλικά:

  • 1,2 κιλό κατσίκι
  • 0,6 κιλό σταμναγκάθι
  • 0,3 κιλό κρεμμύδι ξερό
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 3 τεμάχια αβγά
  • Κατά προτίμηση αλάτι - πιπέρι λευκό

Εκτελεση:

  • Σοτάρουμε το κατσίκι με το ελαιόλαδο ελαφρά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό να γλασάρει.
  • Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε για λίγο το σταμναγκάθι, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε.
  • Οταν το κρέας έχει σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε το σταμναγκάθι και τελειώνουμε το ψήσιμο.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο φαγητό το λεμόνι και φτιάχνουμε το αβγολέμονο με το γνωστό τρόπο.