Υλικά:
- 1 κιλό πετεινό
- 0,3 ml ελαιόλαδο
- 0,3 ml κρασί κόκκινο
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 2 τεμάχια κρεμμύδι ξερό
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 τεμάχια ξύλο κανέλα
- 6 γραμμάρια μπαχάρι τριμμένο
- 2 τεμάχια φύλλο δάφνης
- 0,5 κιλό χυλοπίτες
- 1,5 λίτρο ζωμό κότας
- Κατά προτίμηση αλάτι
- Κατά προτίμηση πιπέρι
Οδηγίες:
- Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια του πετεινού έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Στο λάδι που τηγανίσαμε τον πετεινό βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και αφού σβήσουμε με το κρασί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε επίσης και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις χυλοπίτες.
- Οταν ο πετεινός μαγειρευτεί τον τραβάμε σε κάποιο σκεύος και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσουν.
- Οταν οι χυλοπίτες πιουν τα 2/3 των υγρών τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε στο σκεύος με τον πετεινό.
- Σερβίρουμε με ξερή τριμμένη μυζήθρα.