Πετεινός με χυλοπίτες

04.06.2009

Υλικά:

  • 1 κιλό πετεινό
  • 0,3 ml ελαιόλαδο
  • 0,3 ml κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 2 τεμάχια κρεμμύδι ξερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 τεμάχια ξύλο κανέλα
  • 6 γραμμάρια μπαχάρι τριμμένο
  • 2 τεμάχια φύλλο δάφνης
  • 0,5 κιλό χυλοπίτες
  • 1,5 λίτρο ζωμό κότας
  • Κατά προτίμηση αλάτι
  • Κατά προτίμηση πιπέρι

Οδηγίες:

  • Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια του πετεινού έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Στο λάδι που τηγανίσαμε τον πετεινό βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και αφού σβήσουμε με το κρασί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε επίσης και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις χυλοπίτες.
  • Οταν ο πετεινός μαγειρευτεί τον τραβάμε σε κάποιο σκεύος και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες, ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσουν.
  • Οταν οι χυλοπίτες πιουν τα 2/3 των υγρών τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις βάζουμε στο σκεύος με τον πετεινό.
  • Σερβίρουμε με ξερή τριμμένη μυζήθρα.