Τι έχουμε:
- 1 στρογγυλό καρβελάκι ψωμί με προζύμι
- 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
- 10 λεπτές φέτες ζαμπόν
- 10 λεπτές φέτες τυρί Προβολόνε
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- Για τη σαλάτα με ελιές:
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1 1/2 φλιτζ. πράσινες ελιές
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά κάππαρη, στραγγισμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε:
Για να φτιάξουμε τη σαλάτα ελιάς ρίχνουμε σε ένα μπολ τις ελιές χονδροκομμένες και χωρίς κουκούτσια, το λάδι, την κάππαρη, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις.
Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Εν τω μεταξύ κόβουμε το καρβελάκι οριζόντια στη μέση, σε δυο κομμάτια.
Βγάζουμε την ψίχα και από τα δύο κομμάτια, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερο κενό για τα υλικά που θα βάλουμε.
Με ένα κουταλάκι αλείφουμε το εσωτερικό και από τα δυο κομμάτια με τη μαγιονέζα Hellmanns Real. Στη συνέχεια, στρώνουμε στο κάτω κομμάτι 3-4 κουταλιές από τη σαλάτα της ελιάς, προσέχοντας να μη μας χυθεί έξω από το σάντουιτς.
Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα σκουπίζουμε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στρώνουμε τα μισά πάνω από τη σαλάτα ελιάς.
Κατόπιν, βάζουμε 5 φέτες ζαμπόν, 5 φέτες τυρί, ξανά 5 φέτες ζαμπόν και από πάνω τις υπόλοιπες φέτες του τυριού.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα του μαρουλιού, από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη σαλάτα ελιάς και κλείνουμε το σάντουιτς με το επάνω κομμάτι από το καρβελάκι.
Πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω και με ένα μακρύ, οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το καρβελάκι-σάντουιτς σε δύο ή σε τέσσερα κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Σερβίρουμε το σάντουιτς Μουφουλέτα σε θερμοκρασία δωματίου, ποτέ ψημένο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Παγωμένη μπίρα.