Τι έχουμε:
- 1 κιλό μοσχαράκι νουά
- 5 φέτες ψωμί για τοστ
- 8-10 φέτες προσούτο
- 200 γραμ. κεφαλοτύρι
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζ. βιτάμ
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- σπάγκο ειδικό για φούρνο
Για το γαρνίρισμα:
- Φύλλα ρόκας
Τι κάνουμε:
Πλένουμε και κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας ή σε μια επιφάνεια κοπής, τις χτυπάμε για να απλώσουν και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα μπολ με το μισό ποτήρι κρασί και το λάδι και τις πλάθουμε σε σουτζουκάκια.
Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια και βάζουμε στη μέση κάθε φέτας του κρέατος ένα σουτζουκάκι ψωμιού και ένα κομμάτι τυριού.
Τυλίγουμε την κάθε φέτα σε ρολό και τη δένουμε με τον ειδικό σπάγκο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το βιτάμ και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το σκόρδο, αφού πρώτα το ψιλοκόψουμε και το σοτάρουμε.
Μόλις το σκόρδο χρυσίσει, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ρολά από το μοσχαράκι για να σοταριστούν, προσέχοντας να τα γυρίζουμε συχνά, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Οταν πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αφήνουμε τα τυλιχτά να κρυώσουν λίγο, αφαιρούμε τον σπάγκο και τα τυλίγουμε κάθε ρολό με μια φέτα προσούτο.
Κατόπιν, αλείφουμε ένα ταψί με βιτάμ, βάζουμε μέσα τα τυλιχτά, το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε τα τυλιχτά πάνω σε φύλλα ρόκας.
Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ψίχα του τοστ Κατσέλη, φτιαγμένες με φρέσκο γάλα.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο ξινόμαυρο.