Γιαουρτοτυροσαλάτα με δυόσμο

14.05.2009
Το άρωμά της μας συνεπαίρνει!

Τι έχουμε:

  • 150 γραμ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 100 γραμ. φέτα
  • 150 γραμ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Βάζουμε τη φέτα σε ένα μπολ με κρύο νερό και την αφήνουμε να ξαρμυρίσει. Κατόπιν τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τη βάζουμε σε ένα άλλο μπολ μαζί με το ανθότυρο και λιώνουμε τα τυριά με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ το Αυθεντικό Στραγγάτο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και ρίχνουμε το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, έως ότου απορροφηθεί.

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του δυόσμου, καθαρίζουμε το σκόρδο, τα βάζουμε στο γουδί και τα πολτοποιούμε. Κατόπιν ρίχνουμε στο γουδί το χυμό του λεμονιού και το πιπέρι, ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και τα βάζουμε στο μπολ με το μείγμα των τυριών.

Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Συμβουλή
Σερβίρουμε τη γιαουρτοτυροσαλάτα μαζί με κριτσίνια.

Το κατάλληλο κρασί Λευκό Αθήρι.