Κοτόπουλο σε φύλλο με μανιτάρια

09.07.2010

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 8 φύλλα κρούστας αποψυγμένα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο
  • μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα μανιτάρια για 4 λεπτά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και τα βγάζουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν, ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα βουτυρωμένο φύλλο και από πάνω ένα δεύτερο, βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη του το 1/4 της γέμισης και ένα φιλέτο. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για 35 λεπτά περίπου.