Σολομός σε φύλλο με κατσικίσιο τυρί

13.07.2010

Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 6 φύλλα κρούστας (αποψυγμένα)
  • 4 φιλέτα σολομού κομμένα σε χοντρές μακρόστενες λωρίδες
  • 200 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 200 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι balsamico
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Απλώνουμε ένα φύλλο πάνω στον πάγκο και κρατάμε τα υπόλοιπα σκεπασμένα. Αλείφουμε με πινέλο το πρώτο φύλλο με λίγη μαργαρίνη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού στη μία πλευρά του φύλλου, αφήνοντας λίγο χώρο στις άκρες. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, σφραγίζουμε τις άκρες και το βάζουμε σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Ενόσω ψήνεται, βράζουμε το balsamico σε κατσαρολάκι μέχρι να μειωθεί στο 1/3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγη από τη σάλτσα του ξιδιού.