Τι έχουμε:
- 1 πακέτο El Sabor Wraps
Για την κρέμα:
- 2 φλιτζ. γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 2 κρόκους αβγών
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ
- 2 φλιτζ. σιρόπι αγριοκέρασο
Για το γαρνίρισμα:
- γλυκό αγριοκέρασο
Τι κάνουμε:
Ξεκινάμε με την ετοιμασία της κρέμας: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, μαζί με τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι των αβγών. Μόλις τα υλικά ενωθούν, προσθέτουμε το κορν φλάουερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λίγο, με ένα κουτάλι, το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις γίνει μια πηχτή κρέμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τις τορτίγιας:
Βάζουμε τις πίτες El Sabor κάτω από προθερμασμένο γκριλ και τις αφήνουμε να ψηθούν, για 1-2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά χωρίς να ξεραθούν. Κατόπιν απλώνουμε τις τορτίγιας σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα το σιρόπι αγριοκέρασο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει η κρέμα μας ρευστή. Αν πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετά ρευστή, ρίχνουμε λίγο σιρόπι ακόμη.
Παίρνουμε ένα κουτάλι και απλώνουμε 2-3 κουταλιές από την κρέμα επάνω σε κάθε τορτίγια και μετά τις τυλίγουμε σε ακανόνιστα ρολά.
Βάζουμε τις τορτίγιας σε πιάτα, τις γαρνίρουμε με γλυκό αγριοκέρασο, τις περιχύνουμε με λίγο σιρόπι και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αντί για γλυκό αγριοκέρασο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκό βύσσινο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.