Τσίλι κον κάρνε

18.06.2009
Από τις πιο διάσημες μεξικάνικες λιχουδιές!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο El Sabor Big Wraps

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό κιλότο από μοσχαράκι
  • 1 φλιτζ. κοκκινοφάσουλα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 3 κουταλιές βιτάμ

Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα

Για το γαρνίρισμα

  • κόκκινη πιπεριά

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής, σε πολύ μικρά κομματάκια σαν ζάρια.

Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε τα κοκκινοφάσουλα, τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία ώρα, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, έως ότου μαλακώσουν. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, ώστε να γίνουν σαν αλοιφή. Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το βιτάμ και τα σοτάρουμε, έως ότου χρυσίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το τσίλι και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί, για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομματάκια από το μοσχάρι, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσει το κρέας, οπότε σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μείγμα μας να βράσει, για 5-6 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τον ζωμό, τα λιωμένα κοκκινοφάσουλα, τις πιπεριές, τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά ακόμη.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν αραιή σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τις πίτες El Sabor, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας:

Είτε τις βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ για 2 λεπτά είτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.

Μόλις η γέμιση ετοιμαστεί, στρώνουμε τις πίτες σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε. Κατόπιν τις τυλίγουμε, τις βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τη μία δίπλα στην άλλη, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με ροδέλες κόκκινης πιπεριάς. Συμβουλή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινες πιπεριές, για περισσότερο χρώμα.

το κατάλληλο κρασί Φρέσκια Νεμέα.