Σάντουιτς με λουκάνικα

14.05.2009
Γιατί τα σάντουιτς δεν γίνονται μόνο με ζαμπόν.

Τι έχουμε:

  • 2-3 ψωμάκια για σάντουιτς
  • ιταλικού τύπου
  • 1 πακέτο λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 4 κουταλιές βιτάμ
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 μελιτζάνα

Για τη σάλτσα τυριού:

  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε φέτες και την βάζουμε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό, για μισή ώρα, για να ξεπικρίσει. Κατόπιν στραγγίζουμε τις φέτες, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο μπολ καθώς και τις πιπεριές, αφού πρώτα τις πλύνουμε, τις σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόψουμε σε λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βιτάμ, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού:

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λουκάνικα για 10 λεπτά, κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη σχάρα για να ψηθούν, για 1-2 λεπτά.

Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και αλείφουμε την κάτω πλευρά τους με σάλτσα τυριού, στρώνουμε από πάνω λίγα από τα λαχανικά, κατόπιν δύο από τα λουκάνικα και κλείνουμε το σάντουιτς.

Σερβίρουμε τα σάντουιτς σε μια πιατέλα, γαρνιρισμένα με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Αντί για λουκάνικα Φρανκφούρτης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικα λουκάνικα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Παγωμένη μπίρα.