Τι έχουμε:
- 10 γαρίδες Νο 1
- 1 μαρούλι
- 5-6 φύλλα ρόκας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζ. ξίδι μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε πολύ καλά το λάδι, το ξίδι και το αλάτι, σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το κεφάλι και την ουρά από τις γαρίδες, τις πλένουμε κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις γαρίδες επάνω στη σχάρα, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και της ρόκας, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χονδροκόβουμε με τα δάχτυλά μας σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους, τις ψιλοκόβουμε και τις στρώνουμε επάνω από το μαρούλι και τη ρόκα.
Μόλις οι γαρίδες ψηθούν, τις βάζουμε πάνω από τα λαχανικά, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με καλαμάρια.
Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αθήρι.