ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό μακεδονικός χαλβάς
- 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 100 γρ. σουσαμέλαιο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι γσουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε κύβους τον χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι.
Αφήνουμε να παγώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.