ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:
- 70 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
- 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 180 γρ. ξερά φρούτα
- 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη της αρεσκείας μας)
- 180 γρ. τριμμένο καρύδι στο μπλέντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- γάχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν). Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8-9 εκ.
Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη.