Σκαλτσούνια με αμυγδαλόπαστα

03.08.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:

  • 70 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 180 γρ. ξερά φρούτα
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη της αρεσκείας μας)
  • 180 γρ. τριμμένο καρύδι στο μπλέντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • γάχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν). Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.

Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8-9 εκ.

Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν.

Πασπαλίζουμε με άχνη.