Κιουνεφέ

25.06.2009
Με τη γεύση του «ανθού» των τυριών!

Τι έχουμε:

  • 50 γραμ. ανθότυρο
  • 50 γραμ. φύλλο κανταϊφι
  • 1/2 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ
  • Για το σιρόπι:
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη

Τι κάνουμε:

Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για να ετοιμάσουμε το κιουνεφέ σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το Βιτάμ, σε χαμηλή φωτιά και στρώνουμε στον πάτο του το μισό από το κανταϊφι, από πάνω το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα το κανταϊφι.

Βάζουμε το ζεστό κιουνεφέ σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με αρκετό τριμμένο φιστικί.

Συμβουλή

Μπορούμε να το συνοδέψουμε με παγωτό καϊμάκι.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ