Τι έχουμε:
- 2 1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
- 2 φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. Βιτάμ
- 50 γραμ. κουκουνάρια
- παγωτό κανέλα
- κανέλα
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το μισό Βιτάμ και σοτάρουμε τα κουκουνάρια μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ ανακατεύοντας καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει σκούρο χρώμα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το καυτό γάλα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει.
Βάζουμε μερικό από το μείγμα σε μια φόρμα αλειμμένη με Βιτάμ, καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματά της, και αφήνουμε στο κέντρο ένα κενό το οποίο γεμίζουμε με παγωτό.
Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιάτο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τον χαλβά πασπαλισμένο με κανέλα.
Συμβουλή
Μπορούμε να βάλουμε τον χαλβά σε φορμάκια και να σερβίρουμε στο πλάι μια μπάλα παγωτού.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.