Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζ. Βιτάμ
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 1/2 φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη (προαιρετικά)
- Βιτάμ για το ταψί
Για το σιρόπι:
- 4 φλιτζ. νερό
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 135οC.
Προσθέτουμε τα δύο αβγά, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι, ανακατεμένα και δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα).
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια και πλάθουμε μικρές μπάλες. Αν ραγίζουν κατά τη διάρκεια του ζυμώματος τότε χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Αφού πλάσουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σχηματίζουμε με τον αντίχειρά μας μια μικρή λακκουβίτσα στην κορυφή τους και βάζουμε πάνω ένα αμύγδαλο.
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού, βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα σεκέρ παρέ σε ένα ταψί αλειμμένο με Βιτάμ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Βυθίζουμε μέχρι τη μέση τα ζεστά σεκέρ παρέ στο κρύο σιρόπι και όταν απορροφήσουν την ποσότητα του σιροπιού που θέλουμε, τα στραγγίζουμε.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα σεκέρ παρέ με τριμμένο αμύγδαλο.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.