Υλικά (για 4 μερίδες)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/2 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 1 1/2 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
- 3 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
- 1/4 φλιτζ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
- 1/4 φλιτζ. φιδές σπασμένος με το χέρι
- 1/4 φλιτζ. κορινθιακή σταφίδα (τη βάζουμε στο νερό να μαλακώσει)
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το φιδέ και τον σοτάρετε τόσο, ώστε να πάρει ένα όμορφο καραμελέ χρώμα. Τότε ρίχνετε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύετε συνέχεια για να μην καούν τα υλικά.
2. Προσθέτετε το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό. Τα αφήνετε να βράσουν περίπου 10 λεπτά. Δεν πρέπει να μείνει καθόλου υγρό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια καθαρή λινή πετσέτα κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν όλοι οι ατμοί.
3. Όταν οι ατμοί φύγουν, αδειάζετε το ρύζι σε μια σαλατιέρα ή σουπιέρα και ρίχνετε τις σταφίδες, το μαϊντανό και τα κουκουνάρια. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.