Πιλάφι μιλανέζε

19.03.2009

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • 1-2 κρόκοι αβγών
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
  • 2 ποτήρια ρύζι τύπου parboiled

Εκτέλεση

1. Βράζετε το κοτόπουλο με ένα κρεμμύδι και λίγο αλάτι και κρατάτε 3 ποτήρια από το ζωμό.

2. Φτιάχνετε αβγολέμονο με τους κρόκους, το λεμόνι και το 1 ποτήρι ζωμό.

3. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ τσιγαρίζοντας το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά σιγά το αβγολέμονο. Όταν κρυώσει, ρίχνετε το τυρί. Στη συνέχεια βράζετε το ρύζι.

4. Σερβίρετε στο πιάτο ρύζι, δίπλα το κοτόπουλο και τα σκεπάζετε με την μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί.