Τηγανητό ρύζι

25.07.2011

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 4 φλιτζ. κρύο βρασμένο ρύζι
  • 2-3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας ή σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το γουόκ (ή ένα βαθύ τηγάνι) και προσθέτετε τις 2 κουτ. της σούπας λάδι. Όταν το λάδι κάψει, προσθέτετε τα αβγά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν ελαφρώς σπασμένη ομελέτα, αλλά να μη στεγνώσουν.

2. Βγάζετε τα αβγά απο το γουόκ και το καθαρίζετε.

3. Προσθέτετε τις 2 κουτ. από το λάδι και το ρύζι και ανακατεύετε σοτάροντας το ρύζι για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεχωρίσει. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας ή στρειδιών.

4. Όταν το ρύζι ζεσταθεί καλά, προσθέτετε τα αβγά και ανακατεύετε καλά, προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε.